3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Kundcase

3M:s folier ger tågresenärer fin resmiljö

15.11.2013

Copyright Christophe Recoura

Här visas tågvagnen innan 3M:s grafiska folier applicerades för att skapa en reproduktion av glasväggen från Musée d’Orsay i Paris. © Christophe Recoura

 

Konst i kollektivtrafiken

Trenden började i maj 2012, när ett RER-pendeltåg på C-linjen (inom Paris) helfolierades med motiv av slottsmiljön och trädgårdarna i Versailles.

I december dekorerades ett TGV-lok (höghastighetståg) och ett regionalt TER-expresståg för att fira invigningen av Louvre-Lens-museet i norra Frankrike. Dessa tåg dekorerades med reproduktioner av Delacroix målning ”Friheten leder folket”.

Efter succén med dessa installationer beslutade Musée d’Orsay att ge Paris tågpendlare en resa bakåt i tiden till impressionisternas era.

På initiativ av SNCF (franska statliga järnvägen) och STIF (franska transportstyrelsen), dekorerades ett tåg på J-linjen invändigt med 3M grafiska folier i museets och impressionisternas färger.

En mer stimulerande tågmiljö

Resenärerna kan njuta av konstverken ”Morgonsol” av Camille Pissarro, eller Claude Monets ”Nymphéas bleus” (blå näckrosor), den berömda klockan eller glasväggen från Musée d’Orsay. Det är ett sätt skapa en vacker resmiljö och samtidigt ge befolkningen tillgång till konst.

Historiskt sett finns det nära band mellan järnvägen och impressionismen. J-linjen som förbinder Paris tågstationer Gare Saint-Lazare och Vernon, trafikerar sträckor som passerar platser och landskap som har inspirerat många impressionister.

Och Musée d’Orsay var ursprungligen en tågstation innan det blev museum. Liksom tågen med motiv från Versailles och Louvre-Lens har detta tåg klotterbeständiga 3M grafiska folier.

  Copyright Christophe Recoura

Passagerarna på Translien-pendeltågens J-linje i Paris förorter kan njuta av denna glasvägg från Paris Musée d’Orsay. Detta rullande konstverk skapades med klotterbeständiga 3M grafiska folier. © Christophe Recoura

 

”Konst i kollektivtrafiken” erbjuder mängder av fördelar: Passagerarna reser i en behaglig miljö, museet väcker intresset hos en ny publik och kollektivtrafikens tåg skyddas – man har upptäckt att dessa ”tågmuseum” inte drabbas av skadegörelse i samma utsträckning.

GalleryTillbaka till: 3M:s partnernätverk: