3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

3M™ Envision™ - miljöegenskaper


På 3M tar vi hänsyn till många olika egenskaper av de råvaror som vi använder, vilket gör det möjligt att ständigt förbättra miljö- hälso- och säkerhetsaspekterna av produkterna som tillverkas. Innan vi börjar utveckla en ny produkt ställer vi några enkla frågor:

  • Hur minskar vi produktens miljöpåverkan?
  • Hur kommer vi att distribuera produkten?
  • Hur kommer produkten slutligen att kasseras/återvinnas?

3M Commercial Graphics förändrar åter igen den grafiska branschen – med 3M™ Envision™. 3M:s nya grafiska material erbjuder senaste tekniken, klassledande prestanda och goda miljöegenskaper.

Denna information svarar på våra kunders vanligaste frågor kring hållbarhet i samband med 3M-produkter.

3M™ Envision™ Wrap-folier

Eliminering av farliga kemikalier

Problemet med klor och andra halogener


Om ftalater


Minskad användning av lösningsmedel

Gjuten vinyl har fått sitt namn från tillverkningsprocessen. I denna process används lösningsmedel, varav vissa är farliga för miljö och hälsa. Våra nya Envision-material är tillverkade av högklassig polymer utan PVC – inte gjuten vinyl. 3M:s process använder 60 % mindre lösningsmedel vid tillverkning av folien 480Cv3 och överlaminatet 8548G jämfört med tillverkningen av folien IJ180Cv3* och överlaminat 8518* som tillverkas i USA. Genom minskad användning av lösningsmedel minskar vi våra anställdas exponering till kemikalierna i våra produktionsanläggning.

*3M™ Controltac™ Graphic Film med Comply™ v3 Adhesive IJ180Cv3-10 och 3M™ Scotchcal™ Gloss Overlaminate 8518

Naturliga råvaror

2002 US Farm Bill beskriver biologiska produkter som kommersiella eller industriella produkter (annat än livsmedel och foder) som helt eller delvis består av biologiska produkter, förnybara jordbruksprodukter (inklusive växt-, animaliska och marina material) eller skogsbruksprodukter.

Många kemikalier - inklusive plaster - består huvudsakligen av kol. Även om kol är ett extremt tillgängligt element, har grafiska folier traditionellt baserats på kol från fossila bränslen som petroleum. Genom att byta till biologiska råvaror kommer kolet från förnybara källor i stället för petroleum. Med analysmetoden ASTM D6866 är det möjligt att datera kol för att se hur mycket av ett material är petroleum- eller naturbaserat. Vår Envision-folie 480Cv3 och överlaminatet 8548G (utan skyddsfolie) innehåller 10 % eller mer biologiskt material enligt vikt, ytterligare ett framsteg för vår miljösatsning.