3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Kontroll av solljusinsläpp

Använd 3M fönsterfilm för att lösa problem med värme från solen.

Energibesparing

Window Solar Control

Uppvärmning, luftkonditionering, persienner och belysning har en avgörande inverkan på fastighetens totala driftskostnad och detta märks tydligt i samband med ständigt stigande energipriser. Solvärmen under sommarmånaderna kan öka fastighetens värmebelastning med upp till 60 %. Effektiv användning av 3M solskyddsfilm kan minska solvärmen med upp till 77 % och minska beroendet av luftkonditionering, värme, persienner och belysning och bidra till effektivare temperaturreglering.

Ökad komfort

Window Solar Control

Solljus och värme gör det svårt att reglera temperaturen i fastigheter. 3M solskyddsfilmer minskar värmen från solen och ger ökad komfort. En idealisk arbetsmiljö ska varken vara för varm eller kall och utnyttja det naturliga ljuset optimalt. För varje grad över 23 °C minskar produktiviteten med så mycket som 5 %! 3M solskyddsfilm hjälper dig att skapa en optimal bekväm miljö.

Minskad blekning

Window Solar Control

UV-strålning är den största bidragande orsaken till färgblekning och degenerering av många material. Ingen film kan helt och hållet stoppa blekning, men 3M solskyddsfilmer minskar den skadliga strålningen med upp till 99,9 % och saktar därigenom ned blekningsprocessen. 3M solskyddsfilmer är även idealiska för att skydda utställda artiklar i skyltfönster, gallerier och möbler och förlänger livslängden och färgäktheten på dina tillgångar.

Minskad bländning och reflektioner

Window Solar Control

Att titta på en datorskärm i bländande solljus kan vara frustrerande. 3M solskyddsfilm minskar bländningen avsevärt och ansträngningen för ögonen. Eftersom många av våra filmer inte använder metalliska komponenter, är filmen knappt synlig efter applicering och medför inga oönskade invändiga eller utvändiga reflektioner (upp till 1 % lägre reflektionsfaktor jämfört med glas utan film) och påverkar inte byggnadens utseende.

För mer information om 3M fönsterfilmsteknik vänligen kontakta oss