3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Kommersiella fastigheter

3M fönsterfilmer lämpliga för företagslokaler.

Commercial Buildings

Kommersiella fastigheter – säkerhetstrender

När det gäller säkerhet och skydd av fönster ställs företag inför många utmaningar. Butiker har i regel varor utställda som är utsatta för solens UV-strålning såväl som inbrottstjuvar.

Inbrott och s.k. "smash and grab"-stölder är en potentiell risk för butiksägare och kan hanteras på ett kostnadseffektivt sätt med 3M säkerhets- och splitterskyddsfilm. Fönstrets integritet bevaras av filmen även efter kraftiga krossförsök.

Butikslokaler såväl som företagslokaler har under senare tid drabbats av oroligheter och kravaller. Kommersiella byggnader tar i regel störst skada i samband vid plundring, stöld och allmän skadegörelse. Byggnaderna som inte skadas är de som använder säkerhets- och splitterskyddsfilm.

 

Hälso- och säkerhetsnormer bör prioriteras av kommersiella organisationer med anställda och kunder: 3M säkerhetsfilm kan förhindra personskador vid fönsterkrossning och fallolyckor mot glasrutor vilket, minskar risken för skadestånd.

Commercial Buildings

Kommersiella fastigheter – soltrender

Det finns även ett antal utmaningar för kommersiella organisationer vad gäller solstrålning. Komfort bör vara en prioritet för ägare av företagsfastigheter. 3M solskyddsfilmer styr rumstemperaturen genom att reglera solens energi och ger bättre inomhusklimat i kontor och butiker. Samma filmer förbättrar miljön ytterligare genom att minska solens ljusstyrka vare sig det gäller bildskärmar eller generellt genom fönstren.

3M solskyddsfilmer erbjuder avsevärda energibesparingar genom att reflektera solens energi utåt under sommaren och behålla värmen under vintern. Detta avlastar luftkonditionerings- och värmesystemen och minskar energikostnaderna.

Som tidigare nämnts tar varor och möbler skada av solens UV-strålning – den enskilt största orsaken till blekning. 3M solskyddsfilmer kan dramatiskt minska solens blekningseffekt, vare sig det gäller varor i skyltfönster eller heltäckningsmattor i kontorslokaler.

Commercial Buildings

Kommersiella fastigheter – övriga trender

Det finns även andra aspekter som påverkar företagsfastigheter och deras ägare, verksamhetskontinuiteten kan bibehållas, varumärken skyddas genom att helt enkelt använda 3M fönsterfilm.

Hög produktivitet, att anses vara och verkligen vara miljövänlig såväl miljömedveten som att få avkastning på investeringar kan uppnås genom att applicera 3M fönsterfilmer på företagsfastighetens fönster.

För mer information om 3M fönsterfilmsteknik vänligen kontakta oss