3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Fordon

3M fönsterfilmer för tåg och fartyg.

Transportation

Fordon – säkerhetstrender

Transportmedel som tåg, fartyg och andra vattenfarkoster ställer specifika krav på fönsterskydd, säkerhet och solskydd.

När det gäller tåg är klotter och skadegörelse ett vanligt förekommade och dyrbart problem. 3M fönsterfilm fungerar som ett slitlager som kan bytas ut efter att ha förstörts av exempelvis spritpennor och sprayfärg. Filmen motstår även djupa repor från inristning så att den underliggande glasytan inte påverkas.

3M säkerhets- och splitterskyddsfilm skyddar även mot flygande föremål från personer som kastar föremål mot tåg och skyddar resenärerna mot flygande glassplitter och själva projektilen.

I händelse av en tågolycka eller någon annan typ av olycka som kan orsaka krossat glas kan 3M fönsterfilm ge glasintegritet vilket betyder att fönstret eller öppningen förblir förseglad och passagerarna inte hamnar utanför fordonet. Tågsäkerhetsexperter anser att detta är den bästa säkerhetslösningen.

Transportation

Fordon – soltrender

Kabintemperaturen är viktig för tåg men är även viktigare för fartyg på grund av direkt och i regel oavbruten exponering till solen.

3M solskyddsfilmer ger ökad komfort för resenärer och personal i tåg och fartyg genom att reglera temperaturen tack vare filmens reflekterande och isolerande egenskaper. Denna teknik ger energibesparingar eftersom värme- och luftkonditioneringssystemen avlastas. Fönsterfilmen avvisar solenergin på sommaren och håller kvar värmen under vintern vilket hjälper till att sänka driftskostnaderna.

Med sina skuggande och reflekterande egenskaper kan 3M fönsterfilmer även minska solens ljusstyrka och göra båt- eller tågresan bekvämare och mer avkopplande.

Möbler och annan inredning riskerar också att blekas när de utsätts för solens strålar. 3M solskyddsfilm blockerar upp till 99,9 % av UV-strålningen, den största orsaken till blekning av färger och pigment.

Transportation

Fordon – övriga trender

Andra viktiga faktorer att ta hänsyn till vad gäller fönsterfilmer för transportmedel såväl som kundupplevelseaspekterna som beskrivs ovan är regulatorisk överensstämmelse. Av särskilt intresse för tåg- och fartygs- konstruktörer, operatörer och ägare är 3M-fönsterfilmernas förmåga att uppfylla lagstadgade normer för utseende och säkerhet – i synnerhet för transporttjänster som drivs på uppdrag av staten. Tala med en specialist från 3M för mer information.

För mer information om 3M fönsterfilmsteknik vänligen kontakta oss