3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Ultraljudsrengöring - Novec™ precisionsrengöringsteknologi

3M™ Novec™ Engineered Fluids kan med enstående resultat tillfredsställa dina behov av ultraljudsrengöring och kan användas till traditionell ångfas- och batchrengöring. Dessutom kan vätskorna användas i aerosolform eller vid rengöring med handtorkning. De karaktäriseras av ett bra rengöringsresultat, låg toxitet, låg effekt på global uppvärmning, samt att de är icke-ozonnedbrytande.

Vill du lära dig mer om ultraljudsrengöring?

Hur följer jag lagstiftning och regler angående ultraljudsrengöring?

Dagens regelverk och konkurrens förändras med hög hastighet, vilket kan göra det svårt att välja ultraljudsrengöring. För att förstå mer om lagstiftning och regler som påverkar ditt val av ultraljudsrengöring och hur 3M™ Novec™ kan hjälpa dig, ta en titt på vår detaljerade översikt.

Läs mera
Varför ska jag ersätta mitt nuvarande lösningsmedel med Novec™ ultraljudsrengöring?

Blir du förvirrad av lagstiftningen och reglerna runt trikloretylen, metylen klorid eller HFC lösningsmedel som du använder vid ultraljudsrengöring? Är du bekymrad över kvantiteten av nPb som du förbrukar? Eller har de stora mängderna vatten du förbrukar vid vattenbaserad rengöring blivit en dold kostnad? Ta en titt på vår jämförelse.

Läs mera
Mer om ultraljudsrengöringsprocessen.

Vill du lära dig mer om ultraljudsrengöringsprocessen? Med hjälp av våra videodemonstrationer blir du guidad i processen från början till slut och samtidigt presenteras fördelarna av att använda rengöringssystem baserat på ångfasrengöring, i jämförelse med vattenbaserad rengöring.

Läs mera
Vilken utrustning behöver jag vid ultraljudsrengöring?

Använder du dig av ultraljudsrengöring för första gången? Vill du veta hur lagstiftningen angående trikloretylen påverkar din utrustning? Ersätter du ditt nuvarande lösningsmedel med NovecTM, men är osäker på om det är kompatibelt med din utrustning? Låt oss guida dig fram till en lösning.

Läs mera
Hur kan jag förbättra Hälsa & Säkerhet vid rengöring med lösningsmedel?

Traditionella ultraljudsrengöringsmedel såsom trikloretylen och nPb är behäftade med ett antal cancerogena riskfraser och vissa är också CMR-klassade (cancerogena, mutagena eller reproduktionstoxiska). Låt oss hjälpa dig att förstå riskerna, deras påverkan, och hur de kan övervinnas.

Läs mera
Kontakta oss

För mer information om Novec™ ultraljudsrengöringslösningar Kontakta oss på e-mail eller ring oss på 08-92 21 00.