3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Inkontinens


Inkontinenta patienter drabbas ofta av hudskador som följd av att huden utsätts för fukt och irriterande ämnen. Det finns tre orsaker till att huden förstörs på dessa patienter - genom maceration och ökad friktion, mikrobiell växt och kemisk enzymatisk irritation. Kliniskt kan en kombination av dessa faktorer ofta leda till en svår hudskada som kan utvecklas till ett trycksår och med minskad livskvalitet för patienten.

Regelbunden användning av 3M™ Cavilon™ Barrier Cream på intakt hud kan förebygga hudskador orsakade av regelbunden exponering av kroppsvätskor. 3M™ Cavilon™ No Sting Barriärfilm används för förebygga och behandla av hudskador orsakade av inkontinens, inkontinensdermatit. Den skapar en skyddande barriär som andas så att huden inte utsätts för ytterligare skada samtidigt som den ger huden en chans att läka. Den används även till att förebygga hudskador hos patienter som lider av frekventa diarréer, till exempel patienter med bäckenreservoar.

Cavilon Barrier Cream har bevisats minska hudskador orsakade av inkontinens, inkontinensdermatit, och associerad med en signifikant minskning av trycksår grad 1, när den används som en del i de förebyggande åtgärder som vidtas vid risk för trycksår i sakrum

Ladda ned följande dokument av Dr Jeff Hart för mer information:

This link will open a PDF file Assessment of the Incontinence Pad Blocking Potential of Cavilon Durable Barrier Cream™ compared with Sudocrem™ and Zinc & Castor Oil (PDF, 107KB, engelska)

 3M Cavilon Skin Care Products - Information for Nurses

Hudskydd och Sårbehandling

Cavilon No Sting Barriärfilm

Cavilon Barrier Cream