3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Målartejpen som klarar både sol och vinklar


Tejpen som kan sitta länge - ändå lätt att ta bort!
3M lanserar nu två nya suveräna blå maskeringstejper för både hemmamålarna och proffsen. Båda tejperna klarar av att sitta kvar länge, även om de utsätts för solljus.

Maskeringstejpen som är allas favorit! Yrkesmålarens och hemmafixarens räddare i nöden! Tejpen har den egenskapen att kunna sitta uppe en längre tid än den traditionella beiga tejpen, utan att fastna eller lämna klisterrester. Ett vanligt problem med maskeringstejp är att de bränner fast om det är varmt ute och solen skiner. Det gör att en del struntar i maskeringstejp för att slippa allt tråkigt efterarbete med att skrapa bort tejpen som ofta har blivit sittande i flera veckor. Men med de nya tejperna behöver man inte känna sig stressad utan kan ta god tid på sig och ändå få ett snyggt resultat.

Med 3M:s blå maskeringstejp kan tejpen sitta uppe 14 dagar i extremt solljus, och upp till 3 veckor vid normala förhållanden utan nämnda problem. Inomhus kan tejpen sitta uppe i 4 veckor. Andra kritiska maskeringar som blåtejpen 2090 klarar av är t ex aluminiumprofilerade fönster, relativt nymålade ytor och invändiga ytor(golv, vägg mm). Dock EJ på tapeter.

Hur är då detta möjligt? Jo, vanliga maskeringstejper är uppbyggda med naturgummi som häftämne, vilket förkortar applikationstiden. 2090 Blå tejp är uppbyggt med akrylat häftämne. Om du använder 2090 Blå maskeringstejp kan du i lugn och ro maskera, måla utan stressen att tejpen skall sitta fast.

Nyheter:
- Scotch®2090 CM är den första maskeringstejpen för hörn som lanseras på den svenska marknaden. Den är lika lätt att ta bort som att applicera och sitter säkert under hela tiden. Kan sitta uppe i fyra veckor under normala förhållanden och i 14 dygn under extremt solljus. Fungerar på glas, metall, aluminium, behandlat trä och andra jämna ytor utan att lämna några spår.

- Scotch®2080 är en blå maskeringstejp som kan sitta kvar upp till 60 dygn utan att lämna märken efter sig mot normala 5-6 dagar. Den nya blå maskeringstejpen används på jämna underlag som tapeter och nymålade ytor både inom- och utomhus utan att lämna märken efter sig. Den sitter säkert och ger en knivskarp maskeringskant. Perfekt om man till exempel skall måla fält i olika färger på en fondvägg.

Maskeringstejpen kan du köpa hos välsorterade färgfackhandlare och byggvaruhus.

3M har tillverkat maskeringstejp sedan 1925. Det var en ung laboratorieassistent, Richard Drew, som då uppfann maskeringstejpen för att underlätta arbetet för billackerare. Enligt historien kommer varumärket Scotch från en arg billackerare som hade problem med att få maskeringstejpen att fästa. Han lär ha sagt till unge Richard Drew att ta tillbaka tejpen till sina snåla chefer, ”scotch bosses”, och be dem att stryka på lite mer lim. Samme Drew uppfann fem år senare den första genomskinliga tejpen av cellofan...

Blå maskeringstejp - målarens bästa vän!