3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Ny AFNOR validering av 3M Molecular Detection System Salmonella kit

Onsdag 03 April 2013
3M Molecular Detection Assay - Salmonella har nu fått AFNOR godkännande, för påvisande av Salmonella spp. i livsmedels- och miljöprover.

Metoden har först genomgått en omfattande vetenskaplig utvärdering. Metoden testades av ett externt expertlaboratorium mot ISO 6579, den globala standarden för detektion av Salmonella spp. Därefter genomförde 18 olika laboratorier i 7 olika länder en utvärdering av metoden för att säkerställa att den är repeterbar och tillförlitlig.

Detta är ett utökande av AFNOR godkännandet som kom för samma produkt i november 2012, då för ägg, kött och mejeriprodukter. Med detta utökade godkännande från AFNOR är Salmonella kitet nu godkänt för alla livsmedels- och miljöprover.

3M Molecular Detection System baseras på en innovativ kombination av unika teknologier; isotermisk DNA amplifiering och detektion med hjälp av bioluminiscens. Detta ger en lösning som är snabb, tillförlitlig, enkel att använda och ekonomisk. 3M Molecular Detection System används idag i mer än 33 länder.

Mer information om 3Ms nya patogensystem hittar du här