3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

3M Food Safety lanserar 48 timmarstest för jäst & mögel

Fredag 20 September 2013
3M Food Safety lanserar nu 3M™ Petrifilm™ Rapid Yeast and Mold Count Plate, en indikatortest som gör det möjligt att påvisa jäst & mögel från 48 timmar, åtskilligt snabbare än traditionell agarmetod.

Detta är den senaste produkten i rad av 3M Petrifilm produkter, som har blivit så populära att 90 av 100 amerikanska livsmedelsproducenter nu använder Petrifilm för mikrobiologisk hygien och produktkontroll.

Traditionella agarmetoder för jäst & mögel kräver 5 till 7 dagars inkubering, och är en av de mest tidskrävande mikrobiologiska indikatoranalyser. Genom att med nya och innovativa teknologier har man med 3M Petrifilm Rapid Yeast and Mould lyckats reducera inkuberingstiden kraftigt. Detta ger en kortere analystid, ökad produktivitet og tidigare släpp av varor från lagret.

Testning av jäst & mögel är väldigt viktigt för att fastställa produktens färskhet og kvalitet, men med traditionella analyser kan detta medföra att produkter håls kvar i lagret många dagar. Med Petrifilm Rapid Yeast and Mold ändrar 3M på detta.

Laboratorier och livsmedelsproducenter kan dra nytta av denna innovative produkt som ger starkt reducerade inkubationstider helt ner till 48 timer, inkubering i 25°C eller 28°C, och en koloniavläsning som är snabbare och enklere än förr. Petrifilm Rapid Yeast and Mold Count Plate ger blåa jäst & mögelkolonier, och hindrar kolonierna från att sprida sig över och in i varandra. Dette görr avläsningen av resultaterna mycket enklare.

Den nya Petrifilmen fungerar på produkter med både hög och låg vattenaktivitet. Den kan vara speciellt användbar för producenter av spannmål, mejeri produkter och frukt där kontroll av jäst & mögel är extra viktigt.

Man kan även använda Petrifilm Rapid Yeast and Mold Count Plate för miljö kontroller av luft, ytor och svabbar.

Det är möjligt att räkna jäst & mögel tillsammans eller separat eftersom det är lätt att urskilja de.

Besök vår promosida om du är interesserad av ett varuprov och mer information om Petrifilm Rapid Yeast and Mold