3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Byggindustrin

Byggindustrin

3M har ett nära samarbete med komponenttillverkare inom byggbranschen och utvecklar nya lösningar anpassade efter kundens behov. Vi har lösningar för dörrar & fönster, strukturglas, fasadbeklädnad, hissar och skiljeväggar för kontor.

Montering

Fasadglasning

VHB tejp är ett konkurrenskraftigt alternativ till dagens teknik med mellanlägg och silikontätning då metoden minskar antalet arbetsmoment. Certifiering från European Technical Notice No 09/0024 mars 2009.

Utvändiga förstyvningar

VHB tejp kan användas för att fästa förstyvningar mot paneler i fasadapplikationer. Den är snabb att applicera och ger inget spill.

Montering av skiljeväggar i glas

En transparent VHB tejp, 2 mm tjock, är förstahandsvalet för montering av skiljeväggar i glas. Tejpen sparar tid och ger en genomskinlig fog.

Montering av dörrar och fönster

3M har utvecklat tejp och limprodukter för dörr- och fönsterindustrin som tål tuffa utomhusmiljöer och ger osynliga fogar. Montera till exempel träbeklädnad mot fönsterramar med 3M Scotch-Weld reaktiva smältlim PUR TS-230.

Solskyddsfilm

3M Prestige är ett sortiment med premium-solskyddsfilmer som använder banbrytande metallfri nanoteknik. Resultatet blir bra värmereduktion och låg reflektivitet. Läs mer om Fönsterfilm.

Tätning

Tätning av skarvar

3M 8067 All Weather Flashing Tape 8067 används till skarvning, montering, tätning samt reparation av byggfolie. Tejpen är typgodkänd av SP för skarvning av luft-och ångspärrar samt för lufttätning vid montage av fönster och dörrar. Läs mer om 8067 All Weather Flashing Tape.

Tätning av ljuskupoler

3M 4412N är idealisk att använda vid tätning av ljuskupoler. Tejpen ger vattentäta fogar, är övermålningsbar och har bra utomhusegenskaper.

Skarvning av isolermaterial

3M 3334 aluminiumtejp är lämplig för att fästa aluminiumbelagd glasfiber och stenull. Tejpen tätar och fungerar som fuktspärr och värmeisolering. Aluminiumtejpen har ett häftämne som kan användas i låga temperaturer och är därför lämplig för arbete på vintern.

Reparation

Allroundtejpen på bygget

3M Vävtejp 6969 för tuffa ändamål i krävande miljöer. Tejpen kan användas till tätning av skarvar, buntning, krävande maskeringsarbeten, HVAC, märkning och tillfällig reparation av trasiga detaljer

Tillfälliga reparationer

3M 3903i är en byggtejp som används till fixering, bunting, skarvning, tätning och reparation.

 

För mer information Kontakta oss