3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map

Stetoskopanatomi


Lär mer om ditt stetoskops anatomi:

Stetoskopanatomi


1

-

Headset
Headsetet är metalldelen av stetoskopet där slangen fästs. Headsetet består av två öronbyglar, fjädring och öronoliver. Alla Littmann stetoskops headset har en korrekt anatomisk vinkel för att passa bärarens öronkanaler. Bäraren kan justera fjäderspänningen genom att dra isär öronbyglarna för att minska spänningen eller trycka ihop dem för att öka spänningen.

2

-

Öronoliver
Cardiology III Stetoskopet har 3M™ Littmann® Snap-tight mjuktätande öronoliver. Dessa öronoliver ger ökad komfort, försegling, och har en ytbehandling som ökar glattheten och minskar risken för att smuts och damm fastnar. Snap-tight mjuktätande öronoliver finns tillgängliga i storlek small och large och i svart och grå färg. Med Littmann® Cardiology III Stetoskopet medföljer ett extra par mjuktätande öronoliver plus ett par fasta grå öronoliver. De fasta öronoliver finns tillgängliga i storlek small och large, grå färg.

3

-

Öronbygel
Öronbygeln är den del där öronoliverna fästs. Cardiology III Stetoskopet har en räfflad öronbygel. Notera: alla Littmann stetoskop tillverkade efter 1994 har en räfflad öronbygel, vilket ger en snap-tight passform mellan öronbygeln och öronoliven.

4

-

Flytande membran
Ett traditionellt stetoskop består av klocka och membran. Klockan används med lätt tryck mot huden och membranet används med högre tryck mot huden för att uppfatta högfrekventa ljud. Littmann stetoskopens flytande membranteknologi ger möjlighet att avlyssna både genom klockfunktion (låga frekvenser) och membranfunktion (höga frekvenser), utan att flytta stetoskopet. För lågfrekventa ljud, använd lätt tryck på bröststycket. För högfrekventa ljud, använd något högre tryck på bröststycket. Den lilla sidan på Cardiology III Stetoskopet  kan konverteras till traditionell klocka. Det flytande membranet kan lätt bytas ut mot den icke-kylande klockringen som medföljer varje stetoskop.

5

-

Stam
Stammen förbinder stetoskopet med bröststycket. På Cardiology III Stetoskopet  används stammen för att välja, eller öppna, den sidan av stetoskopet användaren vill använda.

6

-

Slang
Slangen på Cardiology III Stetoskopet har en dubbel lumen - om du skulle titta på slangen i genomskärning skulle du se två öppningar. Alla typer av Littmann stetoskop har slangar tillverkade av polyvinyl chloride (PVC). Slangen innehåller ej latex.

7

-

Bröststycke
Bröststycket är den del av stetoskopet som anläggs på patienten. Bröststycket på Cardiology III Stetoskopet har en innovativ design som erbjuder ett flytande membran på båda sidorna av bröststycket. Den stora sidan kan användas till vuxna patienter, och den lilla är lämpad för pediatrik- eller tunna patienter.

Stetoskopanatomi