3M använder kakor på denna webbplats Närmare information om kakor och användningen av dem finns i vår integritetspolicy. Du kan när som helst ändra inställningar för kakor genom att klicka på Preferenser för kakor nere på denna sida.

Genom att klicka på ”Godkänn och fortsätt” intygar du att du samtycker till användningen av kakor på din dator

Godkänn och fortsätt

Gå till huvudmenyn Gå till sidnavigeringen Gå till huvudinnehåll All 3M.com Site Map
ECE104 Vehicle Safety Markings

ECE104 Produktutbud


3M erbjuder ett komplett utbud av ECE104 typgodkända retroreflekterande filmer för hårda, fasta ytor och lastbilskapell.

De två produkterna i sortimentet är:

3M™ Diamond Grade™ Vehicle Marking Film Series 983

3M™ Diamond Grade™ Vehicle Marking Film Series 987

983 987

Tejpen har bevisad hållbarhet utomhus även vid regelbunden maskintvättning - se våra regöringsinstruktioner för ytterligare information.

  • Inget underhåll krävs för produkten
  • 24 timmars visuella signaler tillhandahålls till andra användare på vägen även när fordonet är uppställt på rastområde eller depå
  • Appliceringen är enkel och du kan själv utföra den. Du behöver inte vara en expert - se våra appliceringsinstruktioner för ytterligare information.
Egenskaper 3M™ Diamond Grade™ Vehicle Marking Film Series 983 3M™ Diamond Grade™ Vehicle Marking Film Series 987
Typisk användning För applicering på hårda, fasta ytor För applicering på kapellsidor
Lämpliga applikationsytor och underlag Aluminium, rostfritt stål, fordonslack 3M-godkända belagda kapell, inte äldre än 6 månader. Kontakta 3M för information
Maximal garanti 8 år 3 år
Standardfärgutbud Vit, röd och gul Gul
Självhäftande tejp Klar, tryckkänslig, snabb och enkel applicering Klar, tryckkänslig, snabb och enkel applicering
ECE104-överensstämmelse Ja Ja
Produktutformning Högreflekterande prismatisk konstruktion Högreflekterande prismatisk konstruktion
Storlek på rulle 55 mm x 50 m 50 mm x 50 m
E-märkning Ja (104R-00821) Ja (104R-001507)


E-märkning

E-märkningen är beviset för att produkterna har testats och certifierats av en oberoende och auktoriserad instans och uppfyller alla krav i ECE104.

Utan E-märkningen uppfyller produkten inte föreskriften. Materialet måste vara typgodkänd retroreflekterande kategori C-film med ett reflekterande område som är maximalt 60 mm brett. Kategori C-material är de mest lysande material som är godkända för fordonsmarkeringar och får endast användas för kontur-/varselmarkeringar.

3M™ Diamond Grade™ Vehicle Marking Film Series 983 och 987 uppfyller alla krav i ECE104 och E-märkningen är tryckt på materialet.

E-Mark

E-Mark

“Förare uppskattar verkligen de reflekterande markeringarna; särskilt den förbättrade synligheten baktill och den röda ruta som gör att fordonet skiljer ut sig på långt avstånd på vägen. Sidomarkeringen är lika viktig när man möter en lastbil som svänger eller som kör ut från en korsning”
Dave Parkes, National Fleet Engineer - Walkers Snacks Ltd


Föreskrift ECE104 säkerhetsmarkeringar på fordon >
Forskning och fördelar med säkerhetsmarkeringar på fordon > ECE104-godkänt produktutbud > Instruktioner för rengöring och applicering >